21 junio 2007

Indignació

Reviso el diari i em trobo això: Les ajudes per a la neteja de boscos s'han reduit a la meitat. Davant una notícia com aquesta, un no pot sentir res més que indignació, ràbia i fúria.

Com sap el lector, els incendis arrasen els nostres paratges cada any. Els bombers arrisquen les seves vides per lliurar-nos del foc, es mobilitzen milions d'euros en recursos per evitar-los, es fan campanyes de prevenció... Però davant el major problema, és a dir la brutícia del sotabosc, es retallen els fons.

Quina administració pot justificar una bestiesa com aquesta? Ja es pot clamar per subvencions europees que no arriben, o per baralles pel control de les Diputacions o perquè el país està a la vil ruïna. Hi ha coses que mai de la vida es poden ignorar. Ens hi van els boscos i els paratges. Tanta publicitat que es va fer amb la història de la sequera... i el cel ens va regalar amb hectòmetres cúbics d'aigua. Ara ja tots ens hem oblidat, i clar. És que hi ha algú que tingui ganes de tornar a veure aquesta imatge?

No hay comentarios: