06 junio 2007

Gràcies Assemblea de Joves de Lleida

Ahir, en el marc del cicle "amics d'Euskal Herria", l'assemblea de joves va tenir l'encert de convocar una xerrada de l'historiador Iñaki Gil de San Vicente. Aquí podrá veure el lector algunes de les seves aportacions.

No entraré ara a discutir la qualitat d'historiador del senyor Gil de San Vicente, ja que no dubto del seus coneixements. El que he de dubtar una mica més és de la imparcialitat dels seus estudis, però especialment sobre la conveniència de convocar un autor pròxim a l'esquerra abertzale en una data com la d'ahir, marcada pel trencament de l'alto el foc indefinit d'ETA.

Va ser, en efecte, una relliscada de galàctica categoria no desconvocar aquesta xerrada, especialment sabent quina seria l'aportació, més que previsible, del citat historiador: culpar a Zapatero del fracàs de la negociació, bramar per la opressió dels vascos, donar un bon exemple de la ideologia (racista) de Sabino Arana o queixar-se de l'avenç del capitalisme internacional. No són coses d'estranyar en un autor representant de l'esquerra més stalinista (la mateixa que va exterminar el mateix que Hitler, però multiplicat per 5), i que segurament foren ampliament ovacionades pels pseudo-intel·lectuals de l'AJL, d'amplitud de mires tant gran com la dels seus correligionaris d'Alternativa Estel.

Heus ací el veritable planter d'energúmens que estaríen encantats d'entrar a ETA. La ignorància reunida, agrupada i organitzada a l'entorn d'uns ideals que ni ells mateixos tenen clars. S'anomenen demòcrates, independentistes i d'esquerres. I per això s'apropen a assassins tirànics i txantatgistes. Una actitud molt lògica, lloable i admirable.

Farien bé aquests grupuscles de plantejar-se qué és el que realment volen, que esbrinin a quina banda es troben i, encara que serà dificil, que ho facin algun dia sense ressaca de fumada.

No hay comentarios: